E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Четвъртък, 05 Октомври 2017 20:38

Председателството ни набира доброволци до 20 октомври

Написана от

 

 

Младежите, които проявяват желание да бъдат доброволци в екипа на Българското председателство на Съвета на ЕС, могат да кандидатстват до края на деня на 20 октомври.

 

Удължаването на срока за подаване на документите с десет дни беше по предложение на ръководството на СУ "Св. Климент Охридски". Министър Павлова се съобрази с мотива на университета, че желаещите да се включат в провеждане на председателството са много, но заради ваканцията не са могли да получат информация или да подадат документи.

 

Доброволците за председателството първи ще посрещнат международните делегации и гостите, които ще пристигнат в София за над 270 работни срещи. Очаква се в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 в столицата да дойдат около 22 000 чуждестранни гости.

 

Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС ще разчита и на няколко основни групи от доброволци. Доброволци, придружаващи делегациите на високо ниво, такива, които да обслужват информационните бюра и хора, подпомагащи дейността на пресцентъра на Председателството.

 

На сайта на Българското председателство на Съвета на ЕС е изведен пълен списък на необходимите документи и адрес за изпращането им