E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Събота, 23 Септември 2017 19:08

Туристите в Двореца в Балчик се увеличили след посещението на Брижит Макрон

Написана от

Ръководството на Културен център „Двореца” край Балчик прогнозира добър край на сезона тази година. „Наваксан е спадът от първите четири месеца на 2017 година. В момента достигаме нивото от миналата година и смятам, че ще надхвърлим планираните приходи”, каза директорът на КЦ”Двореца” Жени Михайлова.

 

По думите й посещението на първата дама на Франция Бриджит Макрон в Двореца в края на август е било много добра реклама за туристическата забележителност и възможност тя да се популяризира чрез европейските медии.

 

Броят на френските, чешките и  полските туристи в Двореца тази година бележи ръст. По традиция бившата обител на кралица Мария е най-много посещавана от румънци и българи, трето и четвърто място делят руснаци и французи, на пето са немските туристи.

 

От началото на годината  до момента в Двореца е имало 50 сватби. Резервации за бракосъчетания на романтичното място са направени и за октомври и ноември. Това удължава сватбения период от началото на пролетта почти до края на годината.  

 

 

По принцип се предлага изнесена гражданска церемония на Нимфеума и църковна венчавка на параклиса. През зимата обаче ще може ритуали да се правят и във вила „Тихото гнездо”, в царствената обстановка на покоите на кралица Мария. И тази година в Двореца са се венчали младоженци от цял свят – САЩ,  Сингапур, Малайзия, Франция, Англия, Румъния и др.