E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Четвъртък, 21 Септември 2017 15:32

Очаква се интензивен трафик по пътищата в почивните дни

Написана от

Предстоят три почивни дни, трафикът ще бъде интензивен, нека да призовем водачите да бъдат по-търпеливи, по-внимателни. Това заяви в парламента началникът на "Пътна полиция" към МВР комисар Бойко Рановски.

 В Европейския ден без загинали на пътя комисар Рановски призова участниците в движението да се замислят за поведението си на пътя. Когато има масово пътуване, няма начин да не се образуват задръствания и тапи, но нека бъдем по-търпеливи, да не нарушаваме правилата и да спазваме указанията на контролните органи, каза той.

 

По отношение на промените в Закона за МВР, които бяха приети на първо четене от парламента днес и с които се променят и текстове в Закона за движение по пътищата, комисар Рановски заяви, че с тях се внася яснота.

 

По думите му в момента в закона има три текста, които регламентират неправилно паркиране в районите на спирките. "Ние предлагаме единият да отпадне и да останат другите два, за да е по-ясно санкционирането, обясни той. Има три текста за неправилно изпреварване, предлагаме да останат два текста - неправилно изпреварване без опасност и неправилно изпреварване с опасност, като санкциите са различни", обясни комисар Рановски.

 

С други промени се уточняват текстове, свързани с тежкотоварните автомобили.