E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Сряда, 13 Септември 2017 19:32

За 430 хил лв Ветко Арабаджиев ще настанява ръководителите на делегациите за председателството

Написана от

Фирма "ВГ" АД на Ветко Арабаджиев спечели обществената поръчка за хотелско настаняване на ръководителите на делегациите и техните придружители по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. 

 

Фирмата е собственост на Арабаджиев, а в Борда на директорите влизат жена му Маринела и дъщерите им Александра и Златомира. 

 

Три фирми са подали документи за изпълнител на поръчката, като освен фирмата на Арабаджиев, документи са подали „ОССМО“ АД и „Аргус Травел Интернешънъл“ ЕООД.

 

След проверка за верността на декларираните данни се оказало, че „Аргус Травел Интернешънъл“ е предоставила документи с невярно съдържание и за това е сезирана Агенцията за обществени поръчки. "ОССМО" и "ВТ" са допуснати до следващия етап. 

 

В ценовото предложение на „ОССМО“ обаче има несъответствия, като фирмата е подала невярна и подвеждаща информация, за да докаже, че отговаря на условията, обясниха от Министерството за българското председателство.

 

 

„ОССМО“ е предложила два пъти по-ниска цена за настаняване в 5-звезден хотел, а посочените от фирмата хотели са декларирали, че отказват да предоставят услугите при тези условия.

 

Така участникът е отстранен и поръчката отива при Ветко Арабаджиев, става ясно от съобщението на министерството. 

 

Предложението на фирмата на Арабаджиев е за 217,12 лева без ДДС за нощувка със закуска. За поръчката от 1808 нощувки в размер на 430 249,76 лева с включена закуска, туристически данък и ДДС. /offnews.bg.