E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Сряда, 13 Септември 2017 10:36

Младеж се оплака от полицейски побой

Написана от

Младеж от Оряхово на 21 години твърди, че е било пребито по време на арест. От полицията заявиха, че проверяват случая. Близките на потърпевшия обаче търсят гласност, защото се опасяват, че ще бъде потулен.  Всичко започва, когато полицията е повикана заради сбиване по време на събора в село Лесковец.  „Тук бяхме, пиехме, веселихме се, аз бях гол до кръста, с въпросния Георги се сдърпахме, явно съм го напсувал, момчето ми удари един шамар”, разказа пред bTV Ивалин Антонов. След разправията той е арестуван за 24 часа. Свидетели твърдят, че при вкарването си в патрулката, той не е имал белези. 

 

„Хвърлят ме в патрулката и ми блъскат този крак с вратата. Тръгваме за Оряхово, по пътя колата спира някъде, почват: слизай, пребивам те... аз не искам да слизам, издърпаха ме, облегнаха ме с дясната страна на колата, единият ме дърпа с белезниците назад, другият ме млатеше с тъп предмет”. 

На другия ден на младежа е връчен акт за липса на лична карта при задържането и друг документ, според който у него бил намерен канабис. Майката на Ивалин иска експертиза на подписите по двата документа. 

 

„Ти ще ме пребиеш, ще ме хвърлиш в ареста, след което ще ми кажеш, че са ми намерили наркотици - значи това е за сплашване, да няма сигнали за побоя, който му е нанесен”. Според заключението на съдебния лекар младежът е бит с палка или бухалка по цялото тяло.  От полицията в Оряхово отказаха коментар. Началникът Станислав Георгиев обясни, че се извършва проверка, която ще приключи в края на септември. Каквото и да покаже тя, пострадалият и близките му ще си търсят правата по съдебен ред. Уведомили са и главния прокурор Сотир Цацаров.

banner728