E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Вторник, 05 Септември 2017 14:09

Задържаха контрабандни цигари на ГКПП Капитан Андреево

Написана от

 19 200 къса /980 кутии/ контрабандни цигари задържаха при съвместна проверка митнически и гранични служители на ГКПП Капитан Андреево. Това съобщиха от агенция "Митници"

  На 02.09.2017 година, на трасе „Входящи автомобили и автобуси" на ГКПП Капитан  Андреево пристига микробус „Mercedes vito" с шведска регистрация, влизащ в страната от Турция. В автомобила, управляван от шведски гражданин, с турски произход, пътувала жена му и седемте им деца,едното от които пеленаче. Съпрузите  заявили,  че не пренасят стоки или валутни ценности за деклариране. Превозното средство е селектирано  за щателна митническа проверка. При проверката под предната дясна седалка и в двете задни странични естествени кухини на  превозното средство, са открити 980 кутии цигари без валиден български акцизен бандерол от марката „Omega super slims".

Укритите цигари, както и автомобилът, послужил за извършване на нарушението са задържани. На шофьора е съставен акт по Закона за митниците. По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.

Само за първите три дни на месец септември  митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали 250 660 къса /12 533 кутии/ безакцизни цигари и 8 кг тютюн за пушене. Иззети са 7003 кутии / 140 060 къса/ цигари, закупени от Република Турция от 228 преминали пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос. За същия период, по метода на анализа на риска, при щателни митнически проверки митническите служители са открили 110 600 къса /5530 кутии / цигари и 8 кг тютюн за пушене, за които са съставени общо 83 акта, като е задържана и сумата общо 5 645 евро обезпечения по съставените актове.