E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Понеделник, 28 Август 2017 12:59

Хотелиери от Слънчев бряг поискаха спешна среща с Бойко Борисов

Написана от

Хотелиери от курорта Слънчев бряг поискаха спешна среща с министър-председателя Бойко Борисов, както и с представители на институциите, които са свързани с българския туризъм.
В писмо от Съюза на собствениците в Слънчев бряг се обяснява, че целта на срещата ще бъде да се набележат конкретни стъпки и действия за решаването на проблемите в туризма, за да може туристически сезон през 2018 г. да бъде посрещнат с ясни правила и законов регламент.
"Вече повече от 15 години апелираме институциите, участваме активно в срещи, мероприятия и работни групи, изготвяме становища и законопроекти и всячески приканваме държавната власт към бързи и конкретни действия за решаване на проблемите. За съжаление обаче, всеки следващ сезон започваме със същите нерешени проблеми, които понякога ескалират в пика на сезона", пише в писмото.
Хотелиерите в Слънчев бряг искат да бъде регламентиран статутът на националните курорти в Закона за туризма, да бъдат окончателно решени натрупаните проблеми с инфраструктура в Слънчев бряг и региона, както и с проблемите на обществения ред и сигурността, включително и да се направят законодателни промени за регламентиране на нивото на шума от откритите заведения след полунощ.