E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Четвъртък, 24 Август 2017 13:28

Граничари и гастарбайтери се спречкаха

Написана от

Спречкване между гастарбайтери и гранични полицаи е станало снощи около полунощ на ГКПП Капитан Андреево. Това съобщи „Старият мост“, позовавайки се на достоверни източници. 

Виновен за кавгата, която завършила с арест за чужденците, е шофьорът, отказал да отвори багажника за проверка. Около 00:00 ч. на пункта за влизане в България пристигнал автомобил с немска регистрация, в който пътували шофьорът, съпругата му, две пълнолетни и две непълнолетни момичета, всички с турско гражданство. Майката и бащата имали и немски паспорти. Те се прибирали за Германия, където били на гурбет, след лятната си почивка в родината си. 

На пункта гранична полицайка поискала от шофьора да отвори багажника на автомобила за задължителната проверка, но той отказал. След повторна молба и отказ инспекторката извикала колега, който от своя страна отворил вратата на водача, за да го изведе извън колата. В този момент шофьорът дал яко газ и избягал към трета бариера. Там обаче имало образувана тапа от чакащи и бегълците били настигнати от граничните полицаи. Единият от униформените понечил да свали водача на земята, но той паднал върху него. Граничният полицай усетил голяма болка в областта на крака си. След преглед от специалист се оказало, че крайникът е счупен. 

Четиримата пълнолетни гастарбайтери са задържани в граничния арест в с. Капитан Андреево. По случая се води разследване.