E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Петък, 11 Август 2017 16:43

Цацаров: Цветан Василев е просто беглец от закона

Написана от

Главният прокурор Сотир Цацаров коментира опитите на Цветан Василев да използва закона „Магнитски” в САЩ и го нарече „беглец от закона”. „За мен той е единствено беглец от закона. Превел е на кантората зад океана 50 000 долара, а тя е лобистка", каза още Цацаров.

Главният прокурор заяви, че делото срещу Живко Мартинов, известно като "Суджук гейт" ще бъде внесено в края на октомври - началото на ноември. Това ще бъде първото дело в специализирания съд, което ще се гледа по новите поправки в НПК. Цацаров не скри, че партийна форма на управление, каквато схема беше изкарана в Добрич със "Суджук гейт", съществува и на други места. Той каза още, че в Добрич пред прокурор и съдия са дошли доброволно още 11 свидетели, освен първоначалните 7.

Главният прокурор не коментира казуса за военния завод Дунарит, защото до края на тази седмица бил в отпуск и от понеделник ще се занимае с проблема. Главният прокурор беше в Каварна, където участва в откриването на районната прокуратура. Сградата е дадена с решение на Общинския съвет за ползване от 10 години на ведомството, а ремонтните работи са за 16 000 лева.