E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Aquapark
Понеделник, 07 Август 2017 07:32

20% по-евтино море за властта през септември

Написана от

С около 20% по-евтина ще излезе почивката на морето на министрите и висшите чиновници, които са решили да разтоварят стреса не в активния летен сезон, а през септември, съобщава "Монитор".

 

От промоционалните цени очевидно са решили да се възползват мнозина. В най-предпочитаната за отдих от властта резиденция "Евксиноград" край Варна, където обикновено отмарят премиерът и президентът няма свободни места чак до 10 септември. Същото е положението и в почивната база на МС в "Шабла".

 

От бонуса няма да могат да намажат депутатите. Тяхната лятна ваканция ще продължи до 1 септември, за когато е насрочено първото им заседание след лятната ваканция.

 

За останалите обаче апартамент в хотел "Тунела" в "Евксиноград", където навремето е отсядал и соцлидера Тодор Живков, ще излезе 210 лв., като офертата за октомври пада дори до 180 лв. През активният сезон нощувка в апартамент там излиза 260 лв. За по-малък апартамент пък сумата е 120 лв., вместо 150 лв.

 

Почти толкова струва и бунгало до брега на морето. Ако в него обаче има сауна, цената скача двойно.

 

 

Най-евтино обаче е в хотел "Манастира", където за септември една стая лукс излиза 100 лв. За "Слънчевото бунгало", което се намира на самия плаж и където обикновено отсядат премиерът и президентът, цената е със 100 лв. по-ниска.

 

Така ако желае и бунгалото е свободно, всеки може да спи в леглото на първите в държавата тяхната вила за отдих на морския бряг срещу 600 лв. на нощ. Къщата е със собствен басейн, барбекю и дори асансьор. Това всъщност е възможно само през май, юни и след 1 септември, когато ВИП базите са достъпни за обикновени туристи.

 

Правителствената база в "Шабла" също предлага септемврийски намаления. Така например луксозна стая в "Добруджански двор" е 90 лв., а вилите "Море", които са непосредствено до плажа, са 400 лв. на вечер. Почивната база на властта в Слънчев бряг обаче е с най-достъпни цени. Там една двойна стая в началото на септември излиза 50 лв., докато в пика на сезона е 70 лв. А апартаментът, вместо 130 лв., излиза 90 лв.

 

Комплексът предлага и пакетни почивки за над 5 нощувки. Така морето в края на сезона може да излезе с около 180 лв. по-евтино. Пакетната цена за двама в апартамент излиза 505 лв., като за юли и август цената е над 680 лв.

 

Освен това миналата зима кабинетът възложи обществена поръчка за реновиране и претапициране на мебелите в "Евксиноград" и "Шабла", като двете резиденции трябваше да се сдобият дори с с нови пердета и мокет.