E-mail за връзка: plovdivskinovini@gmail.com

Петък, 28 Юли 2017 17:36

Мерцедес излетя от пътя и падна по таван в река, водачът оцеля по чудо

Написана от

Лек автомобил "Мерцедес" на завой излетя от пътя и падна по таван в река Бистрица над Благоевград, водачът му, който бил сам в автомобила, оцеля, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Пътният инцидент, при който по чудо няма пострадали, станал малко след 5 часа тази сутрин на пътя Благоевград - село Бистрица - курорт "Бодрост".

На остър десен завой, на спускане към Благоевград, водачът на движещия се с несъобразена с пътните условия скорост автомобил „Мерцедес” губи контрол над него. Въпреки задействаните спирачки автомобилът излиза вляво от пътя, пречупва дърво и скача от 7-метрова височина, пада в реката върху предната си част, след което се преобръща по таван.

27-годишният водач успял да излезе сам през задната лява врата и потърсил помощ от преминаващи, спасил го е фактът, че по това време на годината в река Бистрица нивото на водата е ниско заради сушата.

На водача, който излязъл по бански от падналия по таван в реката автомобил, е взета кръвна проба за алкохол.
Това е поредната катастрофа със скок в реката на този завой, който въпреки това не е обезопасен. Поставени са само две гуми вместо мантинела. На 27 януари 2014 г. на същото място лек автомобил с четирима младеж падна в реката. Спасени бяха от благоевградски бизнесмен, на когото бе връчен медал от неправителствена организация, същият пое и скъпото лечение на един от младежите